CAR Unirea Simeria

Institutie financiara nebancara

Imprumutul clasic

Este împrumutul cel mai apreciat de membri care au o vechime de cel puțin 3 luni;
Valoarea împrumutului poate fi de până la 5 ori fondul social;
Dobânda se achită în rate lunare și se calculează conform datei de rambursare stabilita de membrul CAR in graficul de rambursare imprumut;
Împrumutul a cărui valoare totală de rambursat este acoperită de fondul social nu necesită giranți;
Garanțiile pot fi personale:
- 1 girant la 5000 lei împrumutați cu condiția ca venitul net al acestuia să fie mai mare de 900 lei.

 MEMBRUL are la dispoziţie un termen de 14 zile calendaristice în care se poate retrage din contractul de credit, fără a invoca motive. Termenul de 14 zile calendaristice începe să curgă de la data ridicarii imprumutului de catre acesta.
În caz de retragere, membrul are obligaţia de a notifica CAR Unirea Simeria IFN şi de a-i plăti imprumutul şi dobânda aferentă la ziua rambursarii si nu conform graficului de rambursare. 

Exemplu: La un imprumut de 1000 lei pe 12 luni, dobanda este de 86,88  lei. Suma totala de rambursat este de 1086,88 lei.

Imprumutul optional

Se acordă pe termen scurt (1-4 săptămâni), scurt, mediu și lung (3 - 60 luni);
Dobânda se achită în rate lunare și se calculează pe grafic. Suma împrumutată nu depinde de valoarea fondului social.
Garanțiile pot fi personale:
 - 1 girant la 5000 lei împrumutați cu condiția ca venitul net al acestuia să fie mai mare de 900 lei.

Observatii:
MEMBRUL are la dispoziţie un termen de 14 zile calendaristice în care se poate retrage din contractul de credit, fără a invoca motive. Termenul de 14 zile calendaristice începe să curgă de la data ridicarii imprumutului de catre acesta.
În caz de retragere, membrul are obligaţia de a notifica CAR Unirea Simeria IFN şi de a-i plăti imprumutul şi dobânda aferentă la ziua rambursarii si nu conform graficului de rambursare. Nu se percep niciun fel de comisioane.
Exemplu: La 1000 lei imprumutati pe 12 luni, dobanda este de 104,99 lei. Suma totala de rambursat este de 1104,99 lei

Imprumutul de vacanta

Este un împrumut care se acordă membrilor, având o destinație precisă - achitarea unui bilet de tratament sau de odihnă.
Condiții de acordare:
Solicitantul trebuie să fie membru C.A.R. de cel puțin 3 luni;
Durata de rambursare este de maxim 12 luni;

Posibilitati de acordare:

- CAR achita biletul achizitionat de membru direct la Agentie

- CAR ofera banii direct membrului

Contractul de imprumut poate fi acordat pentru o suma mai mare cu 1000 lei fata de costul biletului.

Observatii:
MEMBRUL are la dispoziţie un termen de 14 zile calendaristice în care se poate retrage din contractul de credit, fără a invoca motive. Termenul de 14 zile calendaristice începe să curgă de la data ridicarii imprumutului de catre acesta.
În caz de retragere, membrul are obligaţia de a notifica CAR Unirea Simeria IFN. şi de a-i plăti imprumutul şi dobânda aferentă la ziua rambursarii si nu conform graficului de rambursare. Nu se percep niciun fel de comisioane.

Exemplu: La 1000 lei imprumutati dobanda este de 76,86 lei. Suma totala de rambursat este de 1076,86 lei.

Imprumutul de capitalizare

Împrumutul de capitalizare se acordă membrilor care doresc să-și mareasca fondul social tradițional o singură dată pe an, în limita a maxim 2000 lei pe o perioada de 1-4 saptamani.
Se înregistrează în fondul social al solicitantului;
Nu necesită giranți;
Membrul care solicită acest împrumut poate accesa și un alt tip de împrumut.

Exemplu: La 1000 lei imprumutati dobanda este de 17,31 lei. Suma totala de rambursat este de 1017,31 lei.

Imprumutul promotional

Se acorda de Paste si Craciun, fara a se tine cont de valoarea fondului social acumulat de catre membru CAR. Valoarea imprumutului acordat si conditiile de acordare sunt stabilite de catre Consiliul director. Perioada de rambursare este de maxim 12 luni. Aceste tipuri de imprumuturi sunt acordate cu dobanzi foarte atractive. Pot fi garantate cu fond social sau cu giranti.

Exemplu: La 1000 lei imprumutati dobanda este de 65,67 lei. Suma totala de rambursat este de 1065,67 lei.

Imprumutul aniversar

Se acorda in luna in care membrul CAR isi serbeaza ziua de nastere. Este un imprumut care necesita un fond social minim de 300 lei. Se acorda pe o perioada maxima de 12 luni. Dobanda calculata la imprumut este redusa si se poate garanta cu fond social sau giranti.

Exemplu: La 1000 lei imprumutati dobanda este de 71,26 lei. Suma totala de rambursat este de 1071,26 lei.

Imprumut pentru tinerii casatoriti

Se acorda tinerilor care au o vechime de minim 2 luni ca membrii CAR. Suma imprumutata poate fi rambursata in maxim 60 luni. In functie de valoarea imprumutului se stabileste numarul girantilor. Dobanda perceputa este diminuata comparativ cu alte tipuri de imprumut.

Exemplu: La 1000 lei imprumutati dobanda este de 93,51 lei. Suma totala de rambursat este de 1093,51 lei.

Imprumut suplimentar

Se poate acorda o singura data in cadrul unui imprumut traditional, cu conditia ca ½ din valoarea ridicata sa fie deja rambursata. Plata ratelor stabilita prin graficul de rambursare trebuie sa fie la zi. Daca imprumutul a fost achizitionat cu giranti, acestia vor lua la cunostinta si vor semna pentru acordarea imprumutului suplimentar care va fi evidentiat printr-un act aditional. Imprumutul suplimentar nu poate fi acordat decat cu acordul tuturor girantilor inscrisi in imprumutul initial. Acest tip de imprumut poate fi cel mult egal cu suma rambursata pana la acea data si perioada de rambursare nu poate fi mai mare decat cea initiala stabilita prin contract.

Exemplu: La 1000 lei imprumutati dobanda este de 86,88 lei. Suma totala de rambursat este de 1086,88 lei.

Imprumutul "Intreprinzatorul"

Acest imprumut se acorda cu conditia ca membrul sa aiba o vechime de minim 3 luni si fond social de minim 300 lei. Perioada de acordare este de maxim 48 luni. Pentru a obtine acest tip de imprumut mambrul trebuie sa prezinte facturi sau facturi proforme pentru achizitii. Acest imprumut se adreseaza tuturor membrilor CAR care doresc sa inceapa o afacere sau sa desfasoare activitati aducatoare de venituri personale in diverse domenii cum ar fi cresterea animalelor, valorificarea produselor obtinute, investitii in locuinta proprie pentru activitati turistice, activitati mestesugaresti( artizanat, brodat, prelucrare manuala a lemnului, pietrei, marmorei, pielii, etc...) investitii pentru prestarea de servicii sociale, sanitare, 

Exemplu: La 1000 lei imprumutati dobanda este de 88,11 lei. Suma totala de rambursat este de 1088,11 lei.

Primul Imprumut

Acest imprumut cu dobanzi reduse se acorda cu conditia ca membrul sa aiba fondul social de minim 300 de lei. Suma maxima acordata este de 5000 de lei si trebuie rambursata in maxim 36 de luni.

Exemplu: La 1000 lei imprumutati dobanda este de 93,51 lei. Suma totala de rambursat este de 1093,51 lei.

Imprumutul "Econom"

De acest imprumut pot beneficia membrii CAR cu o vechime minima de 6 luni si care au fondul social de minim 300 de lei. Imprumutul se acorda in baza documentelor justificative (factura sau factura proforma) pentru achizitionarea de produse electrice sau electrocaznice, mobilier, materiale de constructii, etc.... perioada maxima de rambursare fiind de 60 de luni. Dobanzile sunt foarte atractive.

Exemplu: La 1000 lei imprumutati dobanda este de 96,59 lei. Suma totala de rambursat este de 1096,59 lei.